Haugemusikalen

 Haugemusikalen settes opp i konsertversjon 15. - 18. september i Rolvsøy kirke. Se billetter på www.haugesminde.no

Her er litt om musikalen fra 2017: 

 Haugemusikalen ble spilt 17. - 27. august 2017. Her er noen av anmeldelsene. 

                  LES HELE ANMELDELSEN                                                   HØR ANMELDELSEN: Her. 
                  I FR.STAD BLAD: Her.                                                             (Spol til: 1.22.30 - mot slutten.)

 

 ANMELDELSE I KULTURKOMPASSET

Torkil Baden fra KULTURKOMPASSET, mener musikalen har kvaliteter til å bringes videre til profesjonelle scener andre steder i landet. Han skriver at: "manuskriptet og musikken utgjør en spennende historie basert på viktige hendelser i norsk historie". Les anmeldelsen: Her. (På Engelsk)

 

OM HISTORIEN

Historikere har karakterisert Hans Nielsen Hauge som en av de mest betydningsfulle personer i Norsk historie. Denne bondesønnen fra Rolvsøy i Østfold steg for alvor inn i begivenhetenes lys etter sin åndsopplevelse i 1796. Da satte han i gang en unik virksomhet som samfunnsbygger, vekkelsespredikant og foregangsmann for ytringsfrihet og likeverd som har satt dype spor etter seg.

PUBLIKUMSPLASSER

 

 Tøihusplassen rigget til i anledning Haugemusikalen.

PÅ SCENEN

 

I front for et stort ensemble og orkester spilte Erik Wenberg Jacobsen i tittelrollen som Hauge. Han spilte Jean Valjean på Oslo Nye Teater i 2009 og høstet meget gode kritiker for sin innsats. Med på scenen var også Rein Alexander som ble kjent for det norske folk gjennom Kjempesjansen i 2003, og Heidi Ruud Ellingsen som de siste årene har spilt tittelrollen i Mary Poppins på Folketeateret og Solveig i Peer Gynt på Gålå.

På scenen også blant andre Morten Larsen, Ole Jacob Lindberg, Dag Sørlie, Aina B. Gundersen, Knut Sigurd Bygland, Terje Brevik og Eline Sørbø Opsahl. Totalt et ensemble og orkester på 40 stk.

SIDEARRANGEMENTER

I forbindelse med Haugemusikalen var det også en guidet vandring samt to foredrag om Hauge.


VANDRING I HAUGES FOTSPOR
Før tre av musikkteaterforestillingene var det en guidet vandring i Hauges fotspor i Gamlebyen.

Les mer: SIDEARRANGEMENTER

TEKST

Produksjonsselskapet Kulturværste står bak denne produksjonen, og slik tenker de om tilnærmingen til Haugemusikalen:


HISTORIENI kontrast til vår tids ytringsfrihet, fokuserte musikalen på hva Hauge risikerte ved å sette i gang sin virksomhet. I datidens sterkt regulerte standssamfunn, medførte det stor risiko å gjøre opprør mot det etablerte. Det fikk Hauge erfare til gangs med sin nesten 10 års sammenhengende fengsling.

Les mer: HISTORIEN

RESSURSGRUPPE

 

Sammen med andre Haugeentusiaster etablerte Kulturværste en bredt sammensatt ressursgruppe som kan være støtte både for hovedprosjektet og sideprosjekter som blant annet guidede vandringer, seminarer m.m. Denne gruppen vil nå arbeide mot 250 års markeringen for Hauges fødsel i 2021.

Les mer: RESSURSGRUPPE