Anmeldelse My Fair Lady

 

 Fredrikstad Blads anmelder er meget godt fornøyd med My Fair Lady og gir terningkast 5:

Både regi, skuespillere, musikere og produksjonens kostymedesigner får gode tilbakemeldinger for innsatsen på premieren lørdag 23. mars. Fredrikstad Blads anmelder; Tom Skjeklesæther trekker frem både Anders Hatlo og Renate Gjerløw Larsens storveies og superenergiske innsats som hovedrolle-innehavere. Flere av de andre rolleinnehaverne høster også meget hederlig omtale som Alexander Hermansen, Dag Vågsås og Monica Hjelle. Men han trekker også frem innsatsen til hele ensemblet på 30, og mener at de storslåtte tablåene er med på å løfte det gode inntrykket.  

For de som ennå ikke har sett forestillingen så henviser uttrykket; "tar rotten" - til et sitat i forestillingen. Gatejenta Eliza Doolittle skal bestå sin general-prøve som sositetskvinne på veddeløpsbanen Ascott og uttaler i beste overklasse-stil at: "Influensen tok rotten på hennes tante"...

 

 FB`s anmelder mener det var på høy tid at denne musikalen ble satt opp i Fredrikstad for første gang. Plankebyen har jo markert seg som forkjemper for egen dialekt, og i stykket får Fredrikstad-dialektæ en stor plass gjennom rolletolkningene til blant andre Renate Gjerløw Larsen og Alexander Hermansens karakterer som Eliza & Alfred Doolittle. Forestillingen har fått dialekt-bistand fra Mållagets leder; Magne Aasbrenn og klassikeren "Femmenalt" har blitt til "Suvverent" osv. FB slår fast at: "Uhøvla Fredrikstad-dialekt (Hold snævla på dæ!) er perfekt substitutt for dyp cockney-dialekt". 

Handlingen utspiller seg for ca 100 år siden og Skjeklesæther skriver at: "Kostymeansvarlig Else-Marie Hansen har gjort en formidabel innsats for at alle virkelig ser helt riktige ut". Produsenten legger til at i Roy Nilsens lysdesign og Ida Frederiksens scenografi får forestillingen den rette tidskoloritt. 

Fredrikstad Blad er strålende fornøyd med hovedrolle-innehavernes innsats og skriver blant annet: 

ANDERS HATLO (Professor Higgins): "Hvorvidt Hatlo (71) er pensjonist er høyst uavklart, uansett bringer han en Henry Higgins til City Scene som om og om igjen eksploderer av energi og kraft. En rolletolkning som ville ha etterlatt mange yngre kolleger gispende etter luft i kulissene. Respekt !"

RENATE GJERLØW LARSEN (Eliza Doolittle):"Gjerløw Larsen lader Eliza med sylskarp springkniv-tunge og en oppdrifts-personlighet som fullt ut forklarer hennes evne til å la seg forme til en troverdig overklassekvinne"

ALEXANDER HERMANSEN (Alfred P. Doolittle):"En av forestillingens høydepunkter kommer tidlig når vi introduseres for søppeltømmeren Alfred P. Doolittle, i Alexander Hermansens frodige skikkelse. Han gjør rollen med lealøs bravur og lykkes med å dra med seg hele salen på sine utspill"